Билети ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР НЕВЕНА КОКАНОВА ЯМБОЛ
Билети
Билети

БилетиБилети

оттук можете за закупите билети онлайн

БИЛЕТНА КАСА

Адрес

ул. „Г.С. Раковски“ 3
8600 Ямбол

Работно време

Понеделник - Петък

11.00 - 13.30

15.30 - 18.00

Събота и Неделя

почивен ден

Телефон

0893 36 09 28

ПОДАРЪЧНИ ВАУЧЕРИ

намаления

ТЕАТРАЛЕН ЕТИКЕТ

Знаем за забързаното ви ежедневие, за динамичния ви живот, знаем колко трудно е да отделите време за изкуство, за развлечение, за почивка, знаем, че на театър идвате след работа. Затова не изискваме от зрителите определен дрескод. Но има и крайно неподходящи облекла-джапанки, къси панталони, анцузи, които няма да се толерират при влизане в театралната зала. Етикетът изисква да свалите шапката си в залата (дамите включително) за да не пречите на зрителите зад вас. Силните миризми (приятни или не) не са добре дошли в театъра поради близостта на зрителите в салона. Не се знае какво ще предизвика кихане у съседа ви по седалка.

Желаем Ви приятно гледане!

За да си спестите напрежение е добре да пристигнете в театъра минимум 15-20 минути преди обявения начален час на представлението, за да имате достатъчно време да „напудрите носовете“ си и да се настаните спокойно в залата.

Желаем Ви приятно гледане!

Искаме в театъра да ви е хубаво! И да се връщате отново и отново. С цел приятно (за зрителите) и безпрепятствено (за актьорите) протичане на спектаклите закъснели зрители няма да се допускат в залата след началото на представленията. Концентрацията на живия актьор на сцената е решаваща за театралното превъплащение. Актьорите ни са изключителни професионалисти и превъплащаването им в образ отстрани изглежда като детска игра, но всъщност не е. Уважавайте тях и зрителите, които вече са се пренесли в света на спектакъла. Елате навреме!

Желаем Ви приятно гледане!

Можете да изчакате във фоайето на театъра докато не бъдете поканени да влезете в залата. Салонният персонал ще извърши проверка на входните билети и ще ви насочи от коя страна на залата са вашите места. В залата разпоредители, ще ви настанят на местата ви, ако не знаете къде се намират. В случай, че сте се настанили и е необходимо други зрители да минат покрай вас, за да стигнат до местата си, учтиво е да станете, за да се разминете комфортно. Ще бъдем щастливи да следвате и споделите нашия етикет, но молим ви, не правете груби забележки на хората в салона. Нашият персонал е обучен и знае как да общува с публиката. Да оставим тази работа на тях.

Желаем Ви приятно гледане!

След като се настаните в залата, ще прозвучи анонс, който ще ви напомни да изключите електрониката, която може да произведе шум или светлина. НЕ са разрешени снимки и видеозаснемане по време на представленията. Те нарушават както концентрацията на актьорите, комфорта на зрителите, така и авторските права на всички създатели и изпълнители на спектакъла. Светещите екрани на телефоните смущават и визуалната среда на спектаклите. Зрители, които пречат на приятното протичане на представленията ще бъдат помолени да напуснат залата.

Желаем Ви приятно гледане!

 • Тишината в залата е основното изискване към зрителя!

 • Според правилата на етикета, в театралния салон трябва да се седи спокойно и по средата на креслото, без често да променяте позата си. По отношение на седенето съществуват още няколко забрани:

  • Не се излягайте на стола, ползвайки го като шезлонг;

  • Не се разпростирайте върху облегалката на съседа си.;

  • Не се подпирайте на креслото пред вас. И не закачайте на него връхната си дреха или чанта;

  • Не премятайте крак върху крак и не седете разкрачени;

 • Дори и да знаете част от репликите и песните, които се изпълняват в спектаклите, молим ви да не пригласяте по време на действието. Уважаваме това, че сте голям почитател на нашия театър, но има хора, които ги чуват за първи път и би било редно да ги чуят от артистите, а не от вас;

 • Бъдете съпричастни. Да ръкопляскате на моментите, които са ви впечатлили е радост за нас. Но молим ви, не свирете, не отговаряйте на репликите на артистите. Това смущава както тях, така и останалите зрители;

 • Недопустимо е да се водят разговори по телефона по време на представление. Скриването на главата зад стола пред вас и говоренето шепнешком няма да остане незабелязано. Затова молим ви, забравете телефоните си поне за малко;

 • Неприемливо е да се говори с човека до вас. Оставете коментарите на събитията от сцената за момента, когато напуснете залата и седнете на по чаша хубаво вино с приятелите си;

 • При спешна необходимост от напускане на залата по време на представлението, молим ви излизайте от реда с лице към хората, пред които преминавате. И не забравяйте да се извините за безпокойството;

 • Дори и да не сте харесали представлението е добре да благодарите чрез ръкопляскане. А когато ви е харесало, можете да го покажете с по-бурни аплодисменти. Моментите, в които можете да аплодирате актьорите на сцената, са:

  • След вдигането на завесата в знак на одобрение на декора;

  • При първата поява на известен изпълнител;

  • След най-забележителните реплики в хода на действието, както и след дълги монолози;

  • След края на всяко действие и след представлението.

Желаем Ви приятно гледане!

В театралната зала НЕ се консумират храни и напитки. Позволено е внасянето само на жизненонеобходимата на всички ни вода (негазирана). Тъй като времето на спектаклите съвпада с времето за вечеря, ви съветваме да хапнете леко преди влизането си в театъра.

Желаем Ви приятно гледане!

Обичаме децата. Искаме да ги виждаме в театралните зали. Надяваме се, вие, техните родители, учители, възпитатели, да захранвате у тях любов към театъра. Важно е да знаете, че спектаклите за възрастни на театъра НЕ са подходящи за деца под 12 години (някои и за под 14 години), затова не е желателно в залата да присъстват малки деца. В огромната си част сюжетите, театралните изразни средства, езикът не просто няма да бъдат разбрани, те са неподходящи за детската психика. За децата имаме отделни спектакли и за нас ще бъде удоволствие да ги посрещнем в залата.

Желаем Ви приятно гледане!

ПартньориПартньори

НАЦИОНАЛЕН ФОНД Художествена Галерия Жорж Папазов Регионален исторически музей Ямбол Птицекланица