Новини ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР НЕВЕНА КОКАНОВА ЯМБОЛ
Билети
Билети
 

НовиниНовини

БРОЕНИ ДНИ ДО XXVII ТЕАТРАЛНИ ПРАЗНИЦИ "НЕВЕНА КОКАНОВА"

Впечатляваща селекция за XXVII Театрални празници „Невена Коканова“ подготви ямболския театър. Седем дни ямболската публика и гостите на града могат да се докоснат до едни от най-добрите спектакли на театри от страната. Пет от спектаклите тази година са с театрални награди.

Театралните празници започват от 17 юни и ще продължат до 23 включително. Началото се поставя от спектакъла на ДТ „Рачо Стоянов“, Габрово - „Портретът на Дориан Грей“. Спектакълът има три номинации АСКЕЕР 2024 за сценография, за костюми и за авторска музика.

Втората вечер публиката ще има възможност да види спектакъла на Театър Българска армия – Басейнът, в който участва Мимоза Бозова, която получи почетен АСКЕЕР 2024.

На 19 юни в Ямбол гостува спектакъла на Драматичен театър Ловеч – „Седемте стола“. За него проф. Пенко Господинов получи ИКАР за главна мъжка роля.

На 20 юни ще бъде представен спектакъла ветици и перверзници" на Сатиричен театър „Алеко Константинов“.

Петата вечер на Театралните празници е запазена за спектакъла на Драматично-куклен театър „Иван Димов“, Хасково -Любов в сеното“, чийто автор и режисьор е Теди Москов.

В събота в програмата на Театралните празници е включен спектакъла „Опасни връзки“ на Младежки театър „Николай Бинев“. За спектакъла Свила Величкова получи номинация за костюмография.

Финалът на XXVII Театрални празници „Невена Коканова“ ще бъде за премиерното заглавие на ДТ „Невена Коканова“ – „Милионерът“, под режисурата на Богдан Петканин и с участието на Тончо Токмакчиев.

За поредна година зрителите на театралните празници ще бъдат посрещани по интересен начин. Възпитаниците на школата по пиано на ОДК ще изпълняват класически произведения. Отново ще бъдат предоставяни книги на ямболски и други автори, ще бъде експонирана изложба на сценографски проекти на дългогодишния сценограф на театър Александрина Игнатова, която си отиде от този свят през април.

По повод отбелязването на 75-та годишнина на Драматичен театър „Невена Коканова“ ще бъдат изложени театрални костюми и перуки от стари постановки, съхранени във фонда на театъра.

Билети за Театралните празници мога да се закупят на касата на театъра, чрез организаторите или чрез онлайн платформата ENTASE.

Драматичен театър „Невена Коканова“ е осигурил ограничен брой билети на преференциални цени в пакет за всички седем спектакъла.

Театралните празници предхождат Деня на Ямбол, който тази година е на 24 юни.

Назад

ПартньориПартньори

хотел Тунджа НАЦИОНАЛЕН ФОНД Художествена Галерия Жорж Папазов Регионален исторически музей Ямбол Птицекланица