Новини ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР НЕВЕНА КОКАНОВА ЯМБОЛ
Билети
Билети
 

НовиниНовини

"ВСИЧКИТЕ НАШИ ТЕЛА" С НАГРАДИ ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ "ДРУМЕВИ ТЕАТРАЛНИ ПРАЗНИЦИ"

Две награди получи Драматичен театър "Невена Коканова" за спектакъла "Всичките наши тела" от Международния фестивал "Друмеви театрални празници".

Жури с председател заместник-ректорът на Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) „Кръстьо Сарафов“ проф. Пенко Господинов и членове Стефани Лечева (актриса в Драматично-куклен театър „Васил Друмев”), Благой Бойчев (режисьор на ДКТ „Васил Друмев”), Стефан Спасов (режисьор и директор на Драматичен театър "Йордан Йовков") и Мария Банова (куклен режисьор) определиха победителите в Тридесет и третото издание на престижния фестивал. Призът за режисура беше присъден на Мартин Киселов, режисьор на спектакъла "Всичките наши тела". Втората награда от Международния фестивал в Шумен е за музиката към  спектакъла на Калин Николов.

Това са поредните награди за Ямболския театър и спектакъла по текстове на Георги Господинов-"Всичките наши тела" след трите номинации за наградите на Съюза на артистите в България и присъдения ИКАР за второстепенна роля на Вълчо Янев. 

Назад

ПартньориПартньори

хотел Тунджа НАЦИОНАЛЕН ФОНД Художествена Галерия Жорж Папазов Регионален исторически музей Ямбол Птицекланица