Новини ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР НЕВЕНА КОКАНОВА ЯМБОЛ
Билети
Билети

НовиниНовини

Сериозен интерес към срещите между публика и актьорите на ДТ „Невена Коканова“

При сериозен интерес преминават срещите между публиката и актьорите от спектакъла „Комедия от грешки“ на ямболския театър.

Инициативата е част от проекта „ДТ „Невена Коканова“-стратегия за развитие и устойчивост“, финансиран от Национален фонд „Култура“ по Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти.

В непринудена обстановка се провеждат разговори за творчеството на Шекспир, за режисьорските интерпретации, както и за предизвикателствата пред актьорите в процеса на създаване на спектакъла.

Зрители на различна възраст представиха своите виждания за спектакъла „Комедия от грешки“. Изразиха задоволството си от актьорското превъплащение, както и възприятията си, свързани с минималистичното, черно-бялото решение на целия спектакъл.

В разговорите беше изтъкнато, че творбите на Шекспир се възприемат значително по-добре, когато бъдат наблюдавани от сцената, отколкото при четене.

Актьорите от творческия състав на спектакъла „Комедия от грешки“ коментираха предизвикателствата, които е трябвало да преодолеят при изграждането на образите, особено в създаването на двама от героите.

Ученическата публика призна, че творчеството на Шекспир е трудно за разбиране, най-вече заради използваната мерена реч.

И актьори, и ученици се обединиха, че въпреки отдалечеността от епохата, в която е творил Шекспир, темите залегнали в пиесите му са общовалидни и днес. А срещите на публиката с актьорите и разговора с тях са били провокация за още по-дълбоко вникване в класическата драматургия.

Всички зрители, участвали в срещите категорично заявиха, че подобни форуми са изключително полезни и удовлетворяващи и биха участвали в следващи подобни инициативи. От своя страна екипа на ДТ „Невена Коканова“ вече обмисля подобни срещи поне по веднъж за всяко едно от заглавията в репертоара на културната институция.

Срещите със зрителите на „Комедия от грешки“ продължават. На 23 март във Варна, а на 27 март в ПГИ „Г. С. Раковски“.

 

Назад

ПартньориПартньори

НАЦИОНАЛЕН ФОНД Художествена Галерия Жорж Папазов Регионален исторически музей Ямбол Птицекланица