За театъра ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР НЕВЕНА КОКАНОВА ЯМБОЛ
Билети
Билети

XVIII-ти Театрални празници "Невена Коканова" - 2013 г.

На 10-ти юни започва поредното издание на Тетрални празници "Невена Коканова"! За 18-ти път ямболската публика посреща трупи от различни краища на страната. Селекцията и сега се е съобразила не само с разнообразието, но и с качеството на спектаклите! И отново ямболската трупа дава началото с премиера! Режисьор е Борислав Чакринов и за първи път в страната той поставя блестящата комедия на Жан Ален – "ОСКАР". В програмата са спектакли на Народния театър и Хасково, на Русе и Пловдив. След миналогодишния успех на студенти от НАТФИЗ и сега ямболската публика ще се радва на присъствието на млади актьори – този път от класа на Ивайло Христов! В същия ден и друга млада трупа ще се представи със "Скъперникът"- копродукция на МОНТФИЗ и ДТ "Невена Коканова".

Както миналата година, така и сега ще бъде връчван приз на всяка от актрисите, които за пръв път стъпват на Ямболска сцена. Уникална грамота с надслов "Босоногата Жулиета", дело на художничката Пламена Дичева и тази година ще се дава на всяка от тях, с пожеланието да следват всеотдайно стъпките на Невена! Въпрос на време е утвърждаването и на награда на името на голямата българска актриса, за главна и второстепенна роля, за женски принос в театъра, за изгряваща звезда...

Невена Коканова започва своя творчески път тук на Ямболска сцена – затова вярваме, че любовта към професията, талантът и признанието ще останат с актирсите, минали по нейните стъпи завинаги!

Назад

ПартньориПартньори

НАЦИОНАЛЕН ФОНД Художествена Галерия Жорж Папазов Регионален исторически музей Ямбол Птицекланица