За театъра ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР НЕВЕНА КОКАНОВА ЯМБОЛ
Билети
Билети

XVII-ти Театрални празници "Невена Коканова" - 2012 г.

Театралните празници в Ямбол с нов облик.

На 11-ти юни ДТ „Невена Коканова” открива поредното издание на Тетралните празници „Невена Коканова”! Тази година ръководството на театъра реши да промени визията на този така очакван от ямболци форум, защото НЕВЕНА заслужава повече!

На това 17-то издание за първи път ще бъде връчван приз на всяка една от актрисите участвала в избраните спектакли. Грамотата с надслов „Босоногата Жулиета”, тази година се дава на всички тях, с идеята да следват всеотдайно стъпките на Невена, а от следващото издание ще прерастне в отличие - за дебют, за драматична, или комедийна роля за ярко женско присъствие в цялостния театрален живот на страната...

Интересно съвпадение е фактът, че голямата актриса идва в Ямбол на 17 години, за да изиграе своята първа роля! Затова давайки начало на тази идея точно на 17-тите театрални празници, вярваме, че ще имаме шанса да я развием и усъвършенстваме!

Програмата тази година е много интересна и много наситена – за шест дни ще бъдат показани осем представления, а отличените за първа година актриси са осемнадесет. Сред тях ще бъдат, както популярните Бойка Велкова, Ангелина Славова, Радина Кърджилова, така и дебютантките от НАТФИЗ - Анна Симова, Петя Бойчева и Яна Бобева. За отбелязване е, че празниците се откриват с ямболска премиера - „Секс комедия в лятна нощ” от Уди Алън с режисьор Бойко Илиев, където женското присъствие също е осезателно. Три от ролите са поверени на Цветелина Кънева, Капка Валентинова и Велиана Чакърова.

Дияна Радева

Назад

ПартньориПартньори

НАЦИОНАЛЕН ФОНД Художествена Галерия Жорж Папазов Регионален исторически музей Ямбол Птицекланица