За театъра ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР НЕВЕНА КОКАНОВА ЯМБОЛ
Билети
Билети

XXV-ти Театрални празници 2022

25-те Театрални празници „Невена Коканова“, Ямбол бяха тържествено открити снощи. Първи в селекцията беше спектакълът на Театър Българска армия „Балдахинът“ от Сидони – Габриел Колет. С думи от интервю на големия български режисьор Леон Даниел за театъра и актьорите и тяхната всеотдайност и значение за цялото общество към публиката се обърна към зрителите директорът на ДТ „Невена Коканова“ – Михаил Лазаров. Заместник кмета на Ямбол Енчо Керязов даде началото на Театралните празници „Невена Коканова“. Той връчи и почетния приз „Босоногата Жулиета – по стъпките на Невена достойно и красиво“ за участие в юбилейното издание на актьорския състав на Театър Българска армия.

Тази година 25-те Театрални празници „Невена Коканова“ поднасят на публиката симбиоза между различни видове изкуство. При влизането в сградата на театъра зрителите бяха посрещани от музика на живо, изпълнявана от възпитаниците на Школата по пиано към Общински детски комплекс с ръководител Виолета Величкова. Прозвучаха творби от различни епохи и композитори. В програмата бяха включени произведения на Й.С.Бах, Бетовен, Шуман, Ейнауди, в изпълнение на талантливите Никол Андонова, Дениз Велиева, Димитър Трифонов и Кристиян Стефанов.

Другата подготвена изненада от екипа на ДТ „Невена Коканова“ е възможността всеки зрител да получи като подарък книга от различни автори от Дружеството на писателите в Ямбол и автори – приятели на театъра.

За пълния синтез на изкуства във фоайето на театъра е подредена изложба с творби от цикъла „Фрагменти от карнавали“ на художника Александрина Игнатова и картини от вълна на PR на театъра.

Назад

ПартньориПартньори

НАЦИОНАЛЕН ФОНД Художествена Галерия Жорж Папазов Регионален исторически музей Ямбол Птицекланица