За театъра ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР НЕВЕНА КОКАНОВА ЯМБОЛ
Билети
Билети

XXIII-ти Театрални празници -2018 г.

В Ямбол ще се проведат XXIII театрални празници "Невена Коканова", които са посветени на празника на града - Свети Дух. В продължение на шест дни - от 11 до 16 юни, в Ямбол ще гостуват с постановките си театри от страната.

Празниците ще бъдат открити от Театър "Българска армия" със спектакъла "Швейк" на Юрий Дачев. В програмата са включени и "Нашенски мераци" на Театрално-музикален театър Кърджали, "Жертвата" на Родопски драматичен театър Смолян, "Бащи, лъжи и още нещо" на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" Варна, "Лес" на Драматичен театър "Адриана Будевска" Бургас и "Разделям двойки по домовете" на Младежки театър "Николай Бинев".

По традиция всяко представление започва с химна на празниците, създаден от композитора Борис Карадимчев през 2007 г., а актрисите, стъпили за първи път на ямболска сцена ще получат приза "Босоногата Жулиета". Почетната награда е посветена на Невена Коканова, която на 17 години прави първите си стъпки на професионална сцена в Ямбол в ролята на Жулиета в пиесата "Ромео и Жулиета" на Шекспир.

Назад

ПартньориПартньори

НАЦИОНАЛЕН ФОНД Художествена Галерия Жорж Папазов Регионален исторически музей Ямбол Птицекланица