Новини ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР НЕВЕНА КОКАНОВА ЯМБОЛ
Билети
Билети

НовиниНовини

„Всичките наши тела“ е второто заглавие по проекта на ДТ „Невена Коканова“, Ямбол

Драматичен театър „Невена Коканова“, Ямбол започна репетиции на най-новото заглавие в репертоара си по текстове на световно известния български писател Георги Господинов.

Режисьор на спектакъла е Мартин Киселов. Сценографията е поверена на Илияна Кънчева, а музиката е на композитора Калин Николов.

Актьорският състав е изцяло от трупата на ямболския театър, като в предизвикателството вземат участие Вълчо Янев, Цветелина Кънева, Георги Ружичка, Петя Бойчева, Галина Иванова, Георги Караиванов и Румен Михайлов.

Новият спектакъл се нарича „Всичките наши тела“ и е интересен поглед към живота на хората чрез текстовете на Георги Господинов.

Спецификата на избрания подход за изграждане на спектакъла изисква и различен начин на работа. За първи път от първата среща на актьори и постановъчен екип работата започна директно на сцена, пренебрегвайки процеса на репетиции „на маса“.

„Спектакълът „Всичките наши тела“ е представление на импровизации с текст“ каза режисьора в началото на работния процес.

Идеята на спектакъла по текстове на Георги Господинов от една страна е да утвърди културната идентичност на жителите на Ямбол, тъй като в голяма степен текстовете на родения в Ямбол автор са свързани с историята и паметта на града, а от друга-търсене на допирни точки с живота и бита на всеки един човек, живеещ и в най-отдалеченото населено място на планетата.

Спектакълът „Всичките наши тела“ е втората продукция от проекта на ямболския театър „Драматичен театър „Невена Коканова“-стратегия за развитие и устойчивост“ по Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти, финансирана от Национален фонд „Култура“.

Очакваната премиера на „Всичките наши тела“ по текстове на Георги Господинов е през есента на 2023 година.

На добър час!

Назад

ПартньориПартньори

НАЦИОНАЛЕН ФОНД Художествена Галерия Жорж Папазов Регионален исторически музей Ямбол Птицекланица