Новини ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР НЕВЕНА КОКАНОВА ЯМБОЛ
Билети
Билети

НовиниНовини

Георги Господинов на ямболска сцена с „Всичките наши тела“

Скъпи приятели и любители на театралното изкуство,

Остават броени дни до премиерата на най-новото заглавие в репертоара ни „Всичките наши тела“.

Спектакълът е изграден върху текстове на световноизвестния писател, носител на престижни награди, родом от Ямбол Георги Господинов.

Литературният материал подбран от режисьора Мартин Киселов със съдействието на автора, позволе на творческия ни екип да създаде новаторски спектакъл. В него импровизационната и музикалната среда са равностойни партньори на текста насочен към спомените, към преживяното, към себе си.

"Давам си сметка, вероятно като мнозина преди мен, че сред личните ми спомени има много, родени от книги. Четенето произвежда спомени. Отдавна не помня и съм се отказал да търся кои са прочетени и кои - не. Не намирам никаква разлика, всичко е преживяно, всичко ме кара да настръхна, всичко е оставило белег. По всичките мои тела...", споделя Георги Господинов.

Драматичен театър „Невена Коканова“, Ямбол за първи път в страната адаптира театрален продукт за хора с увреден слух. Всички те ще имат възможност да усетят въздействието на актьорската игра, без ограничения.

Режисьор на спектакъла е Мартин Киселов. Сценографията е дело на Илияна Кънчева. Автор на музиката е Калин Николов, а хореографията на Атанас Жеков-Кроко. Ролите са поверени на Петя Бойчева, Галина Иванова, Цветелина Кънева, Румен Михайлов, Георги Караиванов, Георги Ружичка, Вълчо Янев и Мирослав Димитров.

Премиерният спектакъл е на 9 октомври от 19:00 часа в залата на театъра. За премиерата в Ямбол пристига и автора Георги Господинов, който ще раздава автографи след представлението.

Следващите дати за представлението „Всичките наши тела“ в Ямбол са 12 и 25 октомври.

Спектакълът „Всичките наши тела“ е създаден по проект „Драматичен театър „Невена Коканова“-стратегия за развитие и устойчивост“, по Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти, финансирана от Национален фонд Култура.

Назад

ПартньориПартньори

хотел Тунджа НАЦИОНАЛЕН ФОНД Художествена Галерия Жорж Папазов Регионален исторически музей Ямбол Птицекланица